Friday, July 20, 2012

Huvitavaid taktikaid

Erinevates koolides kasutataske erinevaid taktikaid inimeste töölepanemiseks.
Paljud neist on positiivsed ja rikastavad nii ülemuste kui ka töötajate kogemusi ning valmistavad rõõmu. Kahjuks kohtab ka muid võtteid, mis pole nii meeldivad.

Kiusamine http://www.juhtimine.ee/913504/tool-kiusamine-on-suurem-probleem-kui-arvatakse

Kõige sagedasemad tööl kiusamise taktikad on:

  • Hirmutamine. Kiusab kas ülemus või pika staažiga töötaja. Hirmutatakse palgatõusust ilma jätmisega või karjääri takistamisega.
  • Kõrvalejätmine. Tülinorijal on mingi nn sisemine ring, kuhu inimesi väljastpoolt ei lasta. Neid võidakse ignoreerida täielikult, keeldudes tunnistamast nende olemasolu. Tavaline on ka, et kui ohver siseneb ruumi, vaikivad teised või jätkavad vestlust sosistades ja itsitades. Tuleb tuttav ette kooliõuelt, eks ole!
  • Kuulujuttude levitamine. Kiusaja levitab ohvrite kohta kuulujutte, mis võivad olla mõnikord väga julmad. Laim ja kuulujutud võivad inimese mainet organisatsioonis tõsiselt kahjustada.
  • Saboteerimine. Kiusaja võib minna ka  nii kaugele, et otseselt hävitab kiusatava töö. Näiteks varastab töötulemuse või lõhub selle. Eriti rafineeritud viis kiusamiseks on aga näiteks ohvri koostatud Powerpointi esitluses millegi muutmine või mõnest aruandest ühe lehe eemaldamine.
Kuidas selliste asjade vastu võidelda oleneb inimesest ja iseloomust. Tihti on ka probleemiks see, et puuduvad tõendid. Kuna õpetajad näevad samu olukordi laste hulgas ja klassi toimimises, siis peaks esimesed oskama selliste situatsioonidega toime tulla, kuid tegelikkuses ei vasta see tõele.

Vahel ei ole ka kellegi poole võimalust pöörduda abi saamiseks, sest kiusatav tagab kollektiivis "harmoonia" kus ei kiusata mitte kõiki, vaid ainult ühte inimest. Naljakas on ka see, et mitmed head juhtimistava koolitavad firmad (välismaal kui ka Eestis) koolitavad tahtmatult välja ka juhte, kes kiusamistaktikaid kasutavad inimeste töölepanekuks, sest algtasemel annab see efektiivseid töötulemusi - kiusatav pingutab enam jne. Paratamatult on kehva olukord see kus kiusajaks on ülemus kellest sõltub inimese töölejäämine.

Soovitused kiusamisele vastuhakkamises on aga vasturääkivad. Fakt on aga see, et kui viimased asjad töökohas toimuvad, siis tuleb juhil midagi ette võtta. Tihti aga juhid ei märka probleeme ja sellisest asutusest lahkuvad iniemsed üsna tihti. Selline inimeste vahetumine ei loo aga positiivset ühismeeleolu ja töötahet.

Tihti otseselt inimesed aga ei kiusa vaid kasutavad lihtsalt "võttestikku" oma tahtmise saamiseks. Võibolla peaks seda vanemate õpetajate juures nimetama pedagoogikaks:)

Demagoogia võtted

http://et.wikipedia.org/wiki/Demagoogia

Kui kasutatakse demagoogia võtteid, siis selle vastu on õnneks saab võidelda kasvõi sellega, et ei tohi mõttetustele alluda, tuleb jääda rahulikuks.



No comments:

Post a Comment